T-paitoja myymällä yrittäjäksi

T-paitoja

Yrittäjyyksiä on monenlaisia ja niin on myös aloja, joilla voi yrittää itse työllistyä. Usein toimivat ideat ovat yksinkertaisia ja nykyään ei kannata enää pohtia sitä, toimiiko idea hyvin pelkästään Suomessa. Kun hyviä neuvoja yrittäjyyteen etsii, koko ajan enemmän näkee kansainvälistyvää yrittäjyyttä. Verkon kautta pystyy toimimaan helposti ja tuotantokin voi olla aivan toisessa maassa kuin missä itse yrittäjä asuu.

Yksi suosittu idea ulkomailla on kustomoidut t-paidat. Vaikka t-paitoja saa halvalla marketeista, vaatekaupoista ja vaikkapa toreilta, on t-paidassa näkyvä sanoma eli statement tärkeä juttu monelle. Ne heijastelevatkin personallisuutta ja identiteettiä.

T-paitamyynnillä voi oppia yrittämisestä

T-paitojen myyminen netissä on suosittua juuri heillä, jotka haluavat oppia omasta yrittäjyydestä enemmän, kuten vaikkapa sinä joka luet tätä artikkelia. Ei ole varmaan kenellekään yllätys, että kilpailu on kovaa. Mutta tässä vaiheessa tuleekin eteen kohdentaminen ja oman brändin rakentaminen.  

T-paitamyynnissä ja sen liiketoiminnassa tulee erottua, ja periaatteessa kohderyhmä voi olla nopeasti ajateltuna hyvinkin pieni. Esimerkkinä vaikka sarjakuvafanit – jos keksit hahmon, joka on esimerkiksi parodia jostain supersankarista ja saat luotua hahmolle messevän iskulauseen, voi tällainen huumori upota pienelle piirille, joka onkin yllättävän iso kun puhutaan kansainvälisesti.

Pelkkä design ei kuitenkaan ole tie onneen, vaan t-paitojen tulee olla laadukkaita. Halpispaidat menevät jo ensimmäisten pesujen jälkeen nukkaantuneiksi ja värit alkavat haalistua. Kannattaakin panostaa heti kättelyssä siihen, että löytää laadukkaan paitatoimittajan. Ja jos mahdollista, niin toimittajan, jolla on myös hyvälaatuinen paino.

Kuinka sitten voit tietää, että t-paitamallisi voisivat olla suosittuja. Aloita pienestä ja julkaise designejasi Facebookissa kavereillesi, sopiviin ryhmiin, Instagramiin, TikTokiin ja kaikkeen muuhun, jossa tiedät olevan potentiaalisia kiinnostuneita. Kavereiden ja perheenjäsenten mielipiteet kannattaa ottaa vastaan varauksella, sillä harva sanoo päin naamaa kritiikkiä tutulle. Toki, jos heidän mielestään designisi on “ihan hyvä”, tarkoittaa se todennäköisesti huonoa. Tai ei ainakaan tarpeeksi hyvää.   

Rahoitusta voi olla mahdollista hankkia joukkorahoituksella. Siellä ainakin näkee heti, onko markkinoilla tilausta. Vaikka joukkorahoitustavoite ei välttämättä juuri täyttyisikään, huomaat kuitenkin osallistuneista sen, kiinnostavatko designisi lainkaan. Jos taas tavoite täyttyy, rahoitus on jo hoidettu ennen paitojen painamista.

T-paitoja

Painatus vain tarvittaessa

Vieläkin helpompi tapa aloittaa omien mallien myynti ovat print on demand -palvelut. Ne painavat t-paitoja ja toimittavat ne myös suoraan asiakkaille, vain silloin kun joku tilaa niitä eli tällä tavalla ei tule hukkakappaleita. Palvelusta tosin riippuu, kuinka laadukkaita paitoja ja painatuksia ne tarjoavat, mutta tälläkin alla on sen verran kilpailua, että hyvälaatuisia toimijoita varmasti on markkinoilla. Print on demand -palvelut yhdistettynä Shopify-verkkokauppa-alustaan on myös samalla helpoin tapa perustaa koko palvelu verkkokauppaa myöten.

Itsekin voi toki verkkokaupan perustaa ja rakentaa. Avoimen lähdekoodin verkkokauppoja ovat esimerkiksi seuraavat tapaukset:

 • WooCommerce
 • Magento Community Edition
 • PrestaShop
 • X Cart Ecommerce Platform
 • paGO Commerce
 • OpenCart
 • osCommerce
 • JigoShop
 • VirtueMart
 • Zen Cart
 • Spree Commerce
 • Drupal Commerce

Tämä siis siinä tapauksessa, jos osaat muutenkin verkkosivuja tehdä. Nämä ohjelmistot ovat valmiiksi joissain hosting-palveluissa saatavilla niin, että asennus käy vain nappia painamalla. Verkkokauppa ei kuitenkaan ole siltä istumalta valmis, vaan sinun täytyy osata asetukset, viedä kaikki tuotteesi sinne, lisätä maksutavat ja niin edes päin. Kuten moneen muuhunkin asiaan, myös verkkokaupan asennukseen löytyy internetistä apua – eikä ole lainkaan huono idea maksaa jollekin alan ammattilaiselle tai vakavalle harrastajalle, jotta saat t-paita -verkkokauppasi kaiken kansan nähtäville!