Kauhumeikkiä juhliin

Kauhumeikkiä juhliin

Halloweeniin voi olla vielä hyvästikin aikaa, mutta mikä estää tekemästä kauhumeikkejä läpi vuoden? Ei mikään! Teemajuhlia voi järjestää milloin vain. Tällä kerralla hyviä neuvoja meikkiin tarjoamme nimenomaan Halloween ja kauhuelokuvat mielessämme.

Kuten muussakin meikkaamisessa, kannattaa panostaa hyvään meikkipohjaan. Meikin saa kasvoille tasaisesti ja se kestää pitkään. Mitään erikoista pohjaa ei tarvita, eikä mitään kallistakaan, vaan tavallinen meikkivoide riittää. Meikkivoide kannattaa olla kuitenkin kohtuullisen vaalea, varsinkin silloin jos päälle aikoo laittaa vaaleaa tai kummituksenvalkoista kasvoväriä. Meikkivoiteeseen saa uusia sävyjä, kun sekoittaa luomiväriä joukkoon.

Rajauskynällä suunnittelua

Kauhumeikeissä kannattaa suunnitella ääriviivoja rajauskynillä. Tämän jälkeen voikin sitten asetella muita värejä. Rajauskynien avulla pääsee näkemään jo hieman etukäteen, onko kauhudesign kuinka onnistunut. Jos vaikka piirtelee pääkallomaisia piirteitä kasvoille, niistä tulee herkästi vaan nolon humoristisia, joka ei tietääksemme ole kuitenkaan tarkoitus.

Silmät ovat kauhumeikeissä yksi tärkeimpiä. Silmien tulee olla radikaalit ja pelottavan näköiset. Luomiväreillä voi saada kalmantuoksuista meininkiä mukaan, ja jos oikein pitkälle haluaa asian kanssa mennä, niin värilliset piilolinssit tekevät ihmeitä. Tummat silmänaluset ovat omiaan ainakin zombeille, mutta myös muille kauhuhahmoille. 

Kauhumeikkeihin kuuluvat usein myös haavat sekä sieltä tihkuva veri. Tekoverta voi tehdä itsekin ja siihen kannattaa panostaa, sillä meikeillä piirtämällä veriefekti ei näytä useinkaan yhtään uskottavalta. Tekoverta voi saada esimerkiksi sekoittamalla vettä, maissisiirappia, suklaasiirappia ja punaista elintarvikeväriä. Usein tummempi veri on uskottavampaa, siksi mukana on suklaasiirappia. 

Haavoja ja tekoverta, kahteen eri tyyliin

Haavat saa tehtyä puolestaan tällaisilla konsteilla: piirrä rajauskynällä ääriviivat haavasta kasvoihisi. Muotoile sormet öljyttynä pienellä määrällä muovailuvahalla haavan mitta ihollesi. Tee sitten muovailuvahaan viilto sopivalla teräesineellä, mutta ole varovainen. Älä käytä oikeaa puukkoa! Jos sinulla on, voit vahvistaa haavan nestemäisellä lateksilla. Anna vahan kuivua hyvin.

Tämän jälkeen voit laittaa tummanpunaista meikkiä viillon sisään sopivalla siveltimellä tai vaikkapa tops-puikolla. Väritä sitten viiltojen ympäriltä punaisella luomivärillä, jotta haavasta tulee todella kipeän näköinen. Käytä sitten tekemääsi tekoverta ja laita sitä viillon sisään, jolloin haava kiiltää tyylikkään karmeasti.

Jos nestemäistä lateksia ei ole, voi haavan tehdä toisellakin tavalla. Tarvitset valkoista yleisliimaa, ihonväristä meikkiä, vessapaperia ja meikkisiveltimiä. Revi vessapaperia niin että se on suurempi mittakaavaltaan kuin tuleva haava.  Levitä kaksi samankokoista kerrosta vessapaperia ja liimaa tulevan haavan alueelle. Laita liimaa ihollesi haavakohtaan tasaisesti ja niin että vessapaperit pysyvät siinä. Kun liiman on kuivunut noin minuutin verran, tee sama asia uudestaan samaan kohtaan (liimaa ja paperia). Ole huolellinen että papereiden reunat on myös liimattu kiinni ihoon, ne eivät saa näkyä. 

Levitä meikkivoidetta niin että paperi sulautuu oman ihosi sävyyn. Laita meikkivoidetta myös reunakohtiin, jottei niitä erota millään tavalla. Tämän jälkeen voit leikata ja ehkäpä repäistä vessapaperia niin, että siihen kohtaan tulee haavakohta. Saksilla leikatessasi tulee olla extravarovainen, koska iho on niin lähellä paperia. Älä kuitenkaan revi paperia pois haavakohdasta, sillä se on hyvä tehokeno, jos iho näyttää kuoriutuvan ulospäin. Tämän jälkeen voitkin vain aloittaa haavan meikkaamisen haluamallasi tavalla ja lisätä tekemääsi tekoverta lisää, oman maun ja tyylin mukaan.

Puuteria päälle

Jotta kauhumeikistä pystyy nauttimaan pitkään, kannattaa meikin päälle voi vielä töpötellä läpikuultavaa puuteria, jolloin meikki kestää pitkään ja vaikka yön läpi, jos teemajuhlat kestävät aamuun asti.

Nauti ihailevista ja kauhistelevista katseista, kun menet vertavuotavan näköisenä kalmona juhlavieraaksi!